Etiquetes

, , , , ,


Casa de William Morris a Bexleyheath, Londres. Una fortalesa de l’esperit i un santuari de pelegrinatge per tots els qui professem les creences del mestre.

”Apart from the desire to produce beautiful things, the leading passion of my life has been and is hatred of modern civilisation.”
William Morris

(Enllà del desig de produir coses boniques, la passió rectora de la meva vida ha sigut i és l’odi a la civilització moderna.)

…i si em permeteu l’afegit, l’avorriment a tot el reguitzell inacabable de sopars, aplecs, aniversaris, festes, festetes, trobades, reunions, commemoracions, compra de coses inútils i folla espiral de despeses que ens cau al damunt cada mes de desembre. La mobilització ininterrompuda que no deixa ni un segon de treva per seure i gaudir de l’enorme plaer del silenci, de la pau de la llar, de la reflexió pausada i de la dedicació als propis interessos tan preuada per un solitari de mena com servidor de vostès.

Au, ja m’he desfogat. I un altre dia, quan tot aquest infern s’aturi, i si la frase citada no dóna prou pistes, els explico perquè William Morris és un dels meus herois definitius.